Dierziektekostenverzekering, een vergelijkend onderzoek

Als gevolg van de economische crisis worden zieke honden en katten de afgelopen maanden vaak niet of te laat naar de dierenarts gebracht, zo blijkt uit diverse berichten. Veel dierenartsen maken hun klanten attent op de mogelijkheid van verzekeren, omdat het welzijn van dieren voorop staat. Vervolgvraag is dan meestal bij welke verzekeraar u het beste terecht kan.

De website www.verzekerjehuisdier.nl is een privé-initiatief, dat sinds 2007 bestaat en dit jaar helemaal is vernieuwd. Op de website kunnen de gegevens van een hond of kat die men wil verzekeren, worden ingevuld en vervolgens worden premies en dekkingen op maat getoond. Dekkingen die een klant belangrijk vindt, kunnen specifiek worden gekozen. De partijen die worden vergeleken zijn: Proteq Dier & Zorg, PetPlan, OHRA, Kruidvat (Aegon) en HEMA (Inshared).