Uitbraak kattenziekte

Uitbraak kattenziekte: laat uw kat vaccineren!

Er is een uitbraak van Kattenziekte in Den Helder en Spijkenisse. Steeds regelmatiger komen er uitbraken van kattenziekte voor in Nederland. Dit hangt samen met het feit dat steeds meer mensen hun katten niet laten vaccineren. Deze ziekte wordt veroorzaakt door het Feline Panleucopenievirus. De symptomen zijn: sloom, verminderde eetlust, mogelijk braken en benauwdheid. Veel katten overlijden snel ten gevolge van deze ziekte, met name kittens. Als een kat, kattenziekte overleeft, heeft deze zeer intensieve zorg nodig. Verspreiding vindt plaats van kat op kat, maar ook via de omgeving en de lucht. Dus voor zowel buiten- als binnen-katten is het gevaarlijk. De enige manier om uw kat tegen kattenziekte te beschermen is om deze jaarlijks te laten vaccineren. Als uw kat langer dan 3 jaar geleden gevaccineerd is of u heeft een kitten, ouder dan 9 weken, dat nog niet gevaccineerd is, dan raden we u aan deze zo snel mogelijk te laten vaccineren. Wilt u meer informatie, dan zijn we op openingstijden altijd bereikbaar.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.