Wat te doen als uw hond diarree heeft

De laatste weken hebben wij op het spreekuur veel honden gezien met diarree klachten. Ook krijgen we vaak telefoontjes van eigenaren die niet goed weten wat ze in een dergelijk geval moeten doen. Graag willen we daarom helpen te bepalen wat de beste actie is, wanneer is uw huisdier ziek en wanneer niet?

Ter geruststelling, diarree betekent niet noodzakelijk dat uw hond ziek is! Als uw hond nog zin heeft om te eten, niet braakt en vrolijk en levendig is zoals altijd, dan is er meestal niets aan de hand, u hoeft niet meteen een afspraak te maken. In deze vorm mag diarree 2 tot 3 dagen aanhouden.

Als de diarree langer aanhoudt of een van de volgende symptomen vertoond: braken, lusteloosheid, minder of niet eten of bloed bij de ontlasting; dan is het verstandig te bellen voor een afspraak om te onderzoeken wat er aan de hand is.

Wat kan uw hond het beste eten tijdens een periode van diarree? De adviezen hierover lopen nogal uiteen. Wij zijn van mening dat dit ook afhangt van het normale dieet dat uw hond heeft, belt u ons daarom gerust voor advies, zodat wij u kunnen helpen uw hond zo goed mogelijk door het ongemak te loodsen.