Slapen!

We hebben de laatste maanden weer veel nieuwe jonge honden in de praktijk. Heerlijk om ze te verwelkomen. Want wie houdt er nou niet van een pup te knuffelen!

Nou kreeg ik van de week toevallig 2 keer achter elkaar dezelfde vraag: hondjes die bijten als ze hyperactief zijn, echt happen naar de baas. Na langer doorpraten, kwamen we erachter dat beide honden, op de momenten dat ze bijten, eigenlijk al te veel gedaan hebben en al hadden moeten gaan slapen. Dat is voor alle honden belangrijk, maar voor een pup helemaal!

Wist u dat honden meer dan 14 uur per dag slapen als ze volwassen zijn! Een pup slaapt wel 18 tot 20 uur per dag!
Dit is sterk afhankelijk van de activiteit van de pup en van het ras.

Het is dus belangrijk om rust in te bouwen; ervoor te zorgen dat een hond de gelegenheid krijgt zich voldoende over te kunnen geven aan slapen. Daarbij is het belangrijk dat ze dat op een veilige en rustige plek kunnen doen. Het helpt als je binnenshuis niet speelt met de hond. Buiten wordt er gespeeld, gerend en gedold. Binnen wordt er gegeten, geknuffeld en geslapen.

Heel veel plezier met alle nieuwe jonge honden in het Westerpark!

Dierenarts Elleke Frumau

dierenkliniek westerpark

Volgende keer:
Wat kunnen we doen om katten wat meer in beweging te krijgen? Want dat is hard nodig!