Nieuw konijnenvaccin – actie op 30 november

Er is een nieuw vaccin voor konijnen tegen myxomatose en besmettelijke diarree: Myxomatose en RHD 1 en 2. Het nieuwe combinatie vaccin geeft bescherming tegen de 2 belangrijkste besmettelijke virusziektes bij tamme konijnen.

De meeste konijnen worden in Amsterdam al geënt tegen myxomatose vanwege de grote aantallen wilde konijnen in parken die deze ziekte verspreiden via muggen en vliegen.

Vaccinatie tegen besmettelijke diarree, RHD, vindt nu al plaats tegen type 1, maar er is nu sinds kort een variant, type 2 waar tegen gevaccineerd kan worden. Deze besmetting vindt plaats via besmet gras en groentes uit parken en tuintjes, die uw huisdier kunnen eten. Daarnaast vindt ook hier besmetting plaats via muggen en vliegen.

Het vaccin is vrij prijzig en kort houdbaar en wordt gebruikt in porties van 10 doseringen. Daarom bieden wij de vaccinatie van uw konijn aan op 2 dagen per jaar om de kosten te drukken door veel dieren op deze dagen te enten. Wilt u op een andere dag toch uw konijn laten vaccineren dan zijn de kosten aanmerkelijk hoger. Er moet 2x met een tussentijd van 3 weken gevaccineerd worden wanneer uw konijn nog niet eerder met het nieuwe vaccin is geënt. Daarna wordt er 1 x per jaar gevaccineerd, de bescherming is dan volledig.

Op woensdag 30 november kunt u uw konijn laten vaccineren op de vestiging Spaarndammerstraat.

Kosten op deze speciale dag:
1e konijn € 39,50
2e konijn € 27,50
3e konijn € 25,00

Op andere dagen dan de konijnendag-actie is het vaccin i.v.m. houdbaarheid € 25,00 per konijn duurder.

Voor meer achtergrondinformatie kunt u kijken op www.dierenkliniekwilhelminapark.nl of
http://www.diergeneeskunde.nl/