Katers castreren?

Vandaag had ik er weer zo een.
Een eigenaar die zijn kater niet wilt laten castreren!

Deze meneer woont midden in Amsterdam en heeft een tuin, grenzend aan andere tuinen. Daar loopt zijn kater vrolijk rond en vecht zijn buurkatten regelmatig de tent uit.

Ik zette al mijn charmes en kennis in om deze meneer te overtuigen dat een kater in het centrum van Amsterdam, naar mijn mening gecastreerd moet zijn! Maar meneer wilde er niet van weten. Er was volgens hem geen probleem en dat vonden de buren ook niet, volgens meneer…

Ik zie eerder vandaag nog dat kleine poesje van 4 jaar zitten die eerder op mijn spreekuur kwam. Ze plaste opeens bloed en deed dat niet alleen maar op de bak maar ook elders in huis. Een fikse blaasontsteking had ze! Dat komt in de meeste gevallen door stress.

Stel nou dat zo`n poesje door deze kater achterna gezeten wordt, dan heeft ze toch helemaal geen eerlijke kans tegen een 1 jaar oude grote kater die haar een hoek in mept?! Ik snap wel waar die stress vandaan komt.

Mijn advies: laat katers castreren! We hebben al genoeg katten en die ballen, die zitten in Amsterdam meer in de weg dan dat ze hem goed doen!

Fijne zomer!

Dierenarts Elleke Frumau