Mobiele hond

Elke dag zien we in de kliniek veel bijzondere patiënten, maar nog geen enkele patiënt kan antwoord geven op onze vragen. Daarbij hebben we u, de eigenaar nodig. En daarvoor is weer uw aandacht nodig.

Afgelopen week kwam Donna op spreekuur. Donna is een hele knappe meid die nog in de groei is. Donna liep helaas niet zo lekker. En omdat we voor informatie over onze dieren toch echt afhankelijk zijn van de baasjes richtten we ons op de eigenaar. Wat er precies gebeurd was: verstapt, ergens in gestaan, vast gezeten, gestoten, geprikt door een insect?

Alleen… de eigenaar had helaas niet zo veel informatie voor ons omdat die bezig was met… de mobiele telefoon! Als dierenarts hebben wij soms profijt van dit moderne technische snufje: een hoestje (wat vaak hier op tafel door de spanning is verdwenen) kan thuis gefilmd worden. Of zelfs een foto van ontlasting(diarree) of braaksel kan erg nuttig zijn. Zelfs een wondje na de operatie kan op de foto wat informatie geven. Maar mobiele telefoons kunnen ook zo afleiden dat het aan informatie of zelfs aandacht ontbreekt!

Al lopend met het hoofd in of aan de telefoon krijgt je hond niet de aandacht die het verdient! Wandel daarom ‘bewust’ en met aandacht. Dat is handiger voor ons, maar leidt vooral tot meer plezier met de hond!

Esther van Neste
Dierenarts, chiropractie