Rauwe voeding

In de afgelopen jaren zijn er verschillende artikelen in kranten verschenen over rauwe voeding. Maar helaas worden uitsluitend de “gevaren” belicht. Onderzoeken die aantonen dat er bacteriën aanwezig zijn in rauwe voeding, worden aangehaald, complicaties van onzorgvuldig voeren van KVV voor huisdieren en eigenaren.

Naar aanleiding van deze artikelen krijgen we veel telefoontjes en mails met vragen van bezorgde eigenaren. We zijn blij met deze vragen en vinden het terecht dat deze gesteld worden.

We hebben eerder een mooi artikel geschreven als reactie op een stuk in de Volkskrant. Helaas heeft de Volkskrant ervoor gekozen dat niet te plaatsen. Dit artikel staat op onze Facebook pagina, deze hebben we in april 2016 geplaatst.

Dierenarts Erwin Geitenbeek heeft een reactie geschreven in 2015 als reactie op een artikel in een krant. Dierenarts Casper Broekman heeft afgelopen jaar een stuk op Facebook geplaatst met zijn visie over het geven van vers vlees. Het is zeer de moeite waard om deze artikelen te lezen.

Inmiddels hebben dierenarts Bas Peeters en ik al een 10-tal jaar ervaring met het voorschrijven van KVV aan honden en katten. De merken die wij verkopen hebben we met zorg uitgezocht. Deze leveranciers gaan zeer zorgvuldig met hun producten om. Alle worsten worden na bereiding diepgevroren tot 40 graden Celsius. Ook worden er regelmatig monsters genomen om te checken op o.a. Salmonella.

Daarnaast is het belangrijk om hygiënisch met vers vlees om te gaan, zoals u met u eigen verse producten ook doet. Wij staan achter het voorschrijven van rauwe voeding en verdere ontwikkeling van verse, complete diepvriesvoeding voor uw huisdier. Een zorgvuldige selectie van rauwe voeders en professionele manier van voeren blijft belangrijk.

Mocht u nog vragen hebben, belt u ons gerust!

Met vriendelijke groet,

Dierenarts Elleke Frumau