Een rotschop

Dit weekeinde past ons hele gezin op een kitten van een paar maanden oud. Hij had een bloedoor, kwam vorige week op het spreekuur. Tijdens het behandelen van het bloedoor, kwamen bij ons al de vraagtekens op: hoe komt dat kleine ding aan zo`n enorm dik oor als het nauwelijks ontstoken is? Toen bleek dat ook een hoektand afgebroken was. Ons onderbuik gevoel moet wel kloppen. Dit kan alleen maar door trauma gebeurd zijn en dan denk je toch aan een harde klap of een rotschop. Ons hele team is meteen een beetje van de leg. Hoe kan iemand dat doen?

Die kleine wordt hier in de watten gelegd. Zelfs de Ipads gaan ervoor aan de kant! Hij vliegt door het huis heen alsof hij hier al weken woont. Als hij eet kleddert hij zichzelf en de muren onder, likt vol overgave alles weer schoon. Ook ons. Hij graaft zo enthousiast in de kattenbak, dat de drollen in het rond vliegen.

Onze andere katten vinden hem een vervelende indringer en moeten nog niets van hem weten. Maar daar trekt hij zich niets van aan. Als het aan hem ligt springt hij boven op de grote poezen! Hij denkt ook dat hij met een kraag op, uit stand op de tafel kan springen. Jammer, dat is een beetje overmoedig. Dan lazert hij op zijn rug, schudt zich flink uit en loopt stoer weg.

Ik heb beloofd aan de eigenaar dat maandag die kleine hummel weer naar huis mag. Maar dat gaat niet gebeuren. Eerst maar eens het meldpunt dierenmishandeling bellen maandag en met de dierenbescherming praten.

En maar eens gaan nadenken over gezinsuitbreiding…….. Dat wordt een serieus gesprek met onze lapjes en cyperse dames. Die stemmen vooralsnog tegen!