Hooikoorts bij honden en katten?

Sorry, we zijn een dagje te laat met de nieuwsbrief! Dat komt vast door het mooie weer. Of zou het komen doordat mijn hoofd vol lijkt te zitten met watten. Dit jaar heb ik zo veel last van hooikoorts. Het was altijd wel een beetje hinderlijk, maar vandaag nies ik zoveel dat ik geen zin af kan maken! En als je zoveel praat als ik, is dat knap lastig.

Nou krijgen we best wel wat honden en katten in het voorjaar en in de zomer die eenzelfde soort klachten hebben. Is dat ook hooikoorts? Jazeker, dat kan wel degelijk.
Honden en katten kunnen ook benauwd zijn, snotneuzen en ontstoken ogen hebben. Daarnaast kunnen ze ook vacht- en/of huidproblemen krijgen. Dit is dan tijdelijk, seizoensgebonden. Het kan heel hinderlijk zijn en soms moet je ermee naar de dierenarts.

Voor mensen helpt het om te douchen voor het slapengaan, ik kan me voorstellen dat dat bij honden en katten ook goed werkt. Maar dat is niet altijd heel praktisch en of je de katten daar een plezier mee doet…

Sterkte voor alle proestende dieren en verder: geniet van het mooie weer!