Voorbereiding op vuurwerk

De herfst is echt gekomen, lekker koud en vandaag stroomt de regen zelfs aan de binnenkant van mijn poncho… Opmerkelijk om te zien dat de huidklachten bij honden afnemen, vooral bij de honden die geen dekjes dragen en helemaal bij honden die regelmatig nog even een frisse duik nemen.

We hebben afgelopen jaar heel veel leuke, lieve, jonge, nieuwe huisdieren op ons spreekuur gehad. Voor al deze jonge dieren, maar ook voor de honden en katten die al wat ouder zijn en wat bang zijn of al eerdere nare ervaringen hebben gehad rond de jaarwisseling, is dit de tijd om uw huisdier te laten wennen aan vuurwerk. Dit kan door onder andere een training of een vuurwerk cd.

Voor bange honden is het zinvol om deze training in combinatie te doen met medicatie. Daarnaast zijn er ook verschillende supplementen die aanvullend gegeven kunnen worden. Komt u gerust langs voor meer informatie.