Met Oud & Nieuw de stad maar uit?

December, de maand van de feesten. Sinterklaas is nog niet naar Spanje vertrokken en de knallers klinken alweer door de straten. Er staan dagelijks veel mensen aan de balie voor informatie over vuurwerk angst.

Jaren geleden schreven we voor de hele angstige dieren een slaapmiddel voor, hiervan gingen de honden echt knock out. Sinds enkele jaren weten we dat deze middelen alleen maar de angst verhogen. Dieren kunnen niet reageren maar horen de knallers wel. Ze horen ze zelfs beter! Dus schrijven we medicatie tegen angst voor en we hebben heel wat kalmerende middelen om te ondersteunen. Het nadeel voor de eigenaar is, dat er een flink aantal honden zijn die zo bang zijn, dat de medicatie onvoldoende werkt. Maar in die gevallen is het ouderwetse in slaap laten vallen, nog erger. Dus voor deze honden is nog altijd de beste optie: zorg dat je met oud en nieuw de stad uit bent. Dat is nog altijd het beste. Dan ben je van de ergste knallers af.

Sinds vele jaren vier ik weer eens thuis oud en nieuw. Gelukkig maar voor onze katten. Want ze sluipen alweer door de tuin en zitten bibberend voor de deur bij het eerste rotje dat wordt afgeschoten. Poepen en plassen doen ze nu al alleen maar op de bakken binnen.

Voor vragen, medicatie en ondersteunende middelen, kom gerust even binnenlopen!

Voor nu: fijne feestdagen!