Sokkenhond

We kregen een schotse herder van bijna 6 jaar uit de Staatsliedenbuurt, die al jaren lang bij ons in de kliniek komt, op bezoek. Hij is gek op sokken van zijn baasjes en als pup at hij al zijn eerste sokje op die hij pas na 1 week weer uitbraakte. Dat heeft hij later regelmatig opnieuw gedaan en onlangs was het weer raak.

Meestal eet deze hond een sok van de eigenaar op maar nu miste zijn vriendin een sok en onze sokkendief was al weer aan het braken zonder resultaat. We hebben hem in de weekenddienst op zaterdag laten braken met een speciale injectie, maar geen sok die eruit kwam. Hij knapte op maar kwam een week later weer terug bij ons met opnieuw braakklachten zonder sok.

Röntgenfoto’s en een echo van de buik gaven niet genoeg duidelijkheid, maar we vermoeden wel dat de sok nog aanwezig was. Dus moesten we beslissen om de buik open te maken. Ik verwachte dat een mogelijke sok al in de darmen zou vastlopen maar gelukkig bleek dat de sok nog in de maag zat. Omdat het een kleine sok, een damessok, was, was de darm niet afgesloten en kon ik zijn favoriete kledingsstuk uit de maag verwijderen en de buik weer netjes sluiten.

De eigenaar was blij dat de sok van zijn vriendin weer terug was maar heeft de sok toch maar achtergelaten in onze praktijk. Zijn vriendin heeft een nieuw paar sokken gekocht. De schotse herder is weer vrolijk ,maar we vermoeden dat hij al weer zit te loeren op een nieuwe sok. Oppassen dus!!!

Dierenarts Peeters