Hebben dieren ook met de Brexit te maken?

We worden aan alle kanten gewaarschuwd over de gevolgen die voortvloeien uit het feit dat het Verenigd Koninkrijk uit de EU stapt. 

Wat belangrijk is voor onze reizende klanten en vooral voor onze Engelse klanten, is dat vanaf 29 maart, de regels voor de import van huisdieren vanuit het Verenigd Koninkrijk veranderen.

Als honden, katten en fretten vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland reizen, zullen ze in het bezit moeten zijn van een Europees paspoort. Een Engels paspoort wordt dan niet meer geaccepteerd. 

Huisdieren die vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland reizen moeten een Rabies titertest hebben gehad. Als deze in Nederland is uitgevoerd, is er vooralsnog geen wachttijd. Als deze test in het Verenigd Koninkrijk is uitgevoerd, wordt een wachttijd van 3 maanden aangehouden. Dat betekent, dat als u eerder dan die 3 maanden wachttijd naar Nederland wilt, uw huisdier in quarantaine wordt gezet. Daarnaast gelden de eisen die er nu gelden nog steeds.

Mocht u vragen hebben, komt u gerust even langs. Dan zullen we, samen met u, ons uiterste best doen om uit te zoeken waar u zich aan te houden heeft als u op reis gaat naar het Verenigd Koninkrijk en vooral als u met uw huisdier weer terug komt naar Nederland.