Jeuk in het voorjaar?

We krijgen al weer veel telefoontjes van eigenaren, die gek worden van het krabben, likken en bijten van hun hond of kat. Dat kan het hele jaar door natuurlijk, maar vooral in het voorjaar.

Uiteraard moeten we eerst even checken of de hond of kat geen vlooien heeft. Als een huisdier allergisch is voor vlooien, zie je bij 1 beet al een enorme jeuk ontstaan, waarbij je huisdier zichzelf verwond. Bij een hond zien we dan een hot spot ontstaan en bij een kat zien we vaak meerdere kleine wondjes.

Uiteraard is het belangrijk dat we dan meteen de vlooien bestrijden, kom gerust even langs om u te laten voorlichten over de verschillende middelen. Naast het ontvlooien van de hond of kat, is het belangrijk om de omgeving schoon te maken. Wist u dat een vlo maar heel weinig tijd op de hond of kat doorbrengt? Dat betekent dat 90% van de vlooien in de omgeving zitten! Het is dus net zo belangrijk om de omgeving aan te pakken. Ook daarvoor kunt u bij ons terecht!