De processierups

Ik was met Pinksteren in de Beekse Bergen, lekker een weekeinde met vriendinnen en de kids. Naast het safaripark is er een super leuke camping.  Wij stonden lekker in het bos. De hele dag buiten zijn, spelletjes spelen, boekje lezen en bbq-en.

Bij thuiskomst zat 1 arm en mijn hals vol rode bultjes en dat jeukte enorm. Ik dacht gelijk aan bedwantsen. Maar dat was het gelukkig niet! Het waren de haartjes van de processierupsen! De littekens staan nog op mijn arm. 

En inmiddels heb ik best wat mensen horen klagen over jeuk en ook benauwdheidsklachten. Gelukkig hebben we nog geen honden in de praktijk met klachten. Maar pas op! Vooral aan de bek, rond de neus en ogen krijgen honden plekken die jeuken. Ga dan meteen naar een dierenarts! De huid op deze plekken kan zelfs afsterven.

Dus laat een dierenarts naar de plekken kijken. Deze kan een injectie geven om de allergische reactie te verminderen.

Katten kunnen ook last krijgen maar dit zien we over het algemeen veel minder. Katten komen minder in de gebieden waar de rups voorkomt.