Honden-uitlaatservice

Afgelopen zomer gingen onze trouwe viervoeters als warme broodjes over de toonbank. Nog nooit werden er zoveel puppy’s in onze huizen verwelkomd als tijdens het begin van de Corona crisis.

Op 38-jarige leeftijd begint Djessie de Jong met het opstarten van een 100 procent duurzame honden-uitlaatservice in Amsterdam- Centrum/ West. Genaamd, Cees & Co.

Het begin

“Het is altijd al een droom geweest om voor mezelf iets te beginnen. Mijn opa en moeder hebben allebei een eigen bedrijf gehad in klein meubelen en woonaccessoires. Ook mijn vriend heeft een eigen aannemersbedrijf. Hierdoor heb ik kunnen zien hoe leuk het is om iets voor jezelf te beginnen. Maar het maakt het ook spannend. Twee ondernemers onder één dak.”

“In December heb ik mijn baan opgezegd. Hiervoor werkte ik onder andere bij Dutch Webshark, Manpower Group en Delta Lloyd, waar ik mij vooral bezighield met HR, recruitment en marketing. Ik was eigenlijk helemaal niet meer gelukkig met het werk dat ik deed. Ik was zo klaar met dat gelul over geld. Die sales mentaliteit. Kijk, het heeft nu ook zo zijn voordelen. Ik kan mijn werkervaring in sales en marketing goed gebruiken bij de opstart van Cees & Co.”

“Doordat ik ben gestopt met mijn werk had ik zoveel meer tijd om na te denken over wat ik nu echt wilde. Eén ding wist ik zeker; iets doen waar ik gelukkig van word, meer beweging, natuur en persoonlijke vrijheid om je ideeën verder te ontwikkelen. Niet meer binnen, uren achter je scherm.”

Nu

“Ongeveer drie jaar geleden reed ik samen met mijn vriend richting het zuiden. Het was een totale verrassing wat we precies gingen doen. Het had de kleur wit, ik dacht eigenlijk dat we een trouwjurk gingen uitzoeken. Dit bleek toch iets anders. Een vrolijke, witte Labradoodle pup met een grote roze strik kwam op mij afgerend. Toen hebben we Cees mogen verwelkomen. Hier komt de naam van het bedrijf dan ook vandaan. Cees is de leider van het pack en de andere honden en ik zijn Co.”

“Duurzaamheid en veiligheid vind ik belangrijk en daarom rijden we met Cees en Co vanaf november in 100 procent elektrisch transport door Amsterdam- Centrum/ West. Ook gebruiken we afbreekbare hondenpoepzakjes en hebben we een hondendouche in de bus zitten. Zo brengen we de hond schoon thuis en hoeft de baas niet stof te zuigen. Verder loop ik in kleine groepen van 6 á 8 honden zodat er genoeg ruimte is voor persoonlijke aandacht. Daarnaast krijgen ze allemaal een gps tracker aan de halsband en is de eerste intake kosteloos.  Met deze dingen onderscheiden we ons van de rest.”

“ Ik heb wel een opleiding moeten volgen om dit te kunnen beginnen. Bij de HUS leer je over de verschillende rassen, het gedrag, lichaamstaal en welke honden het best met elkaar kunnen opschieten. Je leert bij EHBO hoe je moet handelen als een hond een epileptische aanval krijgt of wat je moet doen als ze een giftige plant eten.”

“Veel mensen denken dat iemand een honden uitlaatservice voor het gemak neemt. Maar het is ook ontzettend goed voor de sociale ontwikkeling van je hond. Voordat ik Cees en Co begon liep Cees ook gewoon mee met een uitlaatservice. Het geeft je hond een voldaan gevoel en voor jou is het alsof je je kind naar de crèche brengt.”

De toekomst

“Het is de leukste baan die er is. Je bent buiten in de natuur en ontmoet andere hondenbaasjes. Voor de toekomst hoop ik dat we kunnen gaan opschalen in bussen. Nu doe ik alles nog zelf maar het is een droom om landelijk te gaan. Toch zal kwaliteit voor mij altijd boven kwantiteit gaan. Persoonlijke aandacht is voor mij het belangrijkste. Het voelt natuurlijk ontzettend spannend om nu iets nieuws te beginnen. Maar tegen de mensen die twijfelen om iets op te zetten wil ik graag zeggen: werk je dromen uit en laat je niet uit het veld slaan door de situatie. Realiseer je dromen.”