Echografie

Echo voor uw hond of kat

We kunnen direct in onze praktijk een echo maken voor uw hond of kat of een ander huisdier. Bijvoorbeeld als we vermoeden dat uw hond of kat hartproblemen heeft. Of als uw hond of kat last heeft van de ontlasting, dan kunnen we via een echo van de buik kijken of er bijvoorbeeld een steentje in de blaas zit of dat er iets met de darmen aan de hand is. Soms is een echo de enige manier om daar goed achter te komen. En is uw hond of kat drachtig? Dan kunnen we de zwangerschap met echografie goed in de gaten houden als dat nodig is.

Voorbereiden op een echo

  • Het kan zijn dat uw hond of kat nuchter moet zijn om een goede echo te maken. Uw dierenarts laat op tijd weten of u uw huisdier wel of niet te eten en drinken mag geven voor de echo-afspraak.
  • Om een goede echo te kunnen maken, moet de dierenarts een beetje vacht wegscheren. Uw hond of kat heeft na het maken van de echo dus een kale plek. Geen zorgen: de vacht groeit vanzelf weer aan.

Ervaring met echo’s maken

Dierenarts Elleke is al sinds 2015 bezig met echografie. En sinds 2018 hebben we een prachtig eigen echoapparaat staan, waardoor we veel echo’s kunnen maken en we steeds meer ervaring opdoen. Het hele team kan inmiddels goede basisecho’s van de buik maken. Dierenartsen Elleke en Heleen maken steeds vaker hartecho’s.

Veel vraag naar echo’s voor hond of kat

Er is zoveel vraag naar het maken van echo’s, vooral voor honden en katten, dat we trots en blij zijn dat we de echografie op een steeds hoger niveau kunnen aanbieden. Het beoordelen van echo’s vereist de juiste ervaring en dankzij ons eigen apparaat kunnen we die goed opdoen.