Orthomoleculair consult

Bij een orthomoleculair consult bekijkt dierenarts Elleke Frumau met welke therapie, of aanvulling op een reguliere therapie, uw huisdier geholpen kan worden. Dit duurt ongeveer een half uur.

Naast de specifieke klacht waar een eigenaar mee komt, besteden wij tijdens een orthomoleculair consult vooral aandacht aan:

  • Uitgebreide vragen over de voedingstoestand van het dier, (over) gewicht, dagelijks voedingspatroon, ontlasting, bewegingsgeschiedenis en gedrag.
  • De mondholte: gebit en tandvlees laten zien wat een huisdier eet.
  • De huid en vacht zijn een spiegel van de binnenkant van het dier, zelfs de geur van de vacht geeft veel informatie over verteringsprocessen en ziektes.
  • Uitstraling en gedrag: we nemen de tijd om uw huisdier te observeren, laten hem los lopen in de behandelkamer of gaan met hem naar buiten. Een dier dat tot rust komt, laat eerder zien wat er mis is. Een pijnpatiënt laat moeilijk zijn pijn zien als hij gespannen op tafel staat.
  • Zorgvuldig lichamelijk onderzoek.

Vaak blijkt tijdens een orthomoleculair consult dat het dier onvoldoende regulier onderzoek heeft gehad. Ook voor een orthomoleculaire werkend arts is het belangrijk om basisinformatie middels bloedonderzoek, echo, röntgen en dergelijke tot zijn beschikking te hebben.

Soms moet er bijvoorbeeld eerst een parasitologisch onderzoek verricht worden bij een hond of kat met chronische diarree. Of moet een goed huidafkrabsel gemaakt worden bij een pup met jeuk. Als tijdens dit consult blijkt dat een andere reguliere aanpak succesvol kan zijn, bieden we deze mogelijkheid uiteraard. De voor- en nadelen zetten we dan samen met u op een rijtje.

Wilt u een afspraak maken voor een uitgebreid orthomoleculair consult, geeft u dat dan duidelijk aan bij het maken van een afspraak.

Lees meer over orthomoleculaire geneeskunde