Dierenkliniek Westerpark 020 - 682 68 19
Dierenkliniek Frederik Hendrikstraat 020 - 682 68 19
Dierenkliniek Rembrandtpark 020 - 682 68 19

Tandheelkunde

Tandheelkunde

Heeft uw huisdier een tandartsbezoek nodig? Onze ervaren tandheelkundige dierenartsen Sarah en Aleksandra helpen u graag. Zij doen de gebitsbehandelingen op de Rembrandtpark en Spaarndammerstraat locaties. Hierbij staan de veiligheid en het welzijn van uw huisdier centraal: wij werken met moderne apparatuur, gasnarcose, bewaking van ademhaling en hartslag tijdens de operatie. Daar zijn onze tandheelkundige assistenten Jurjen, Isabel en Julia speciaal voor getraind.

  • Waarom een gebitsbehandeling?
  • Hoe werkt het?
  • Informatie voor verwijzend dierenarts

Waarom een gebitsbehandeling?

Gebitsproblemen kunnen ongemerkt pijn veroorzaken, maar ook ontstekingen en abcessen. Klanten geven vaak aan dat hun dier zich beter voelt na een gebitsbehandeling. Daarnaast zijn gebitsbehandelingen vaak goed om problemen juist te voorkomen, door tandsteen te verwijderen en de tanden te polijsten. Mocht u twijfelen of uw dier een tandartsbezoek nodig heeft, dan kunnen wij een gebitscontrole doen. Dit gebeurt ook standaard bij de jaarlijkse vaccinatie.

Hoe werkt het?

Graag leggen wij u in grote lijnen uit hoe een gebitsbehandeling in zijn werk gaat.

  • In de ochtend brengt u uw dier naar de kliniek. Het moet dan minimaal 8 uur niet hebben gegeten.
  • Wij nemen uw dier op en verrichten een pre-anesthetisch onderzoek. In sommige gevallen adviseren we om ook een pre-anesthetisch bloedonderzoek te doen.
  • Daarna gaat de patiënt slapen, door narcosemiddelen in het bloedvat. Dat is de veiligste manier. We plaatsen een tube (buisje) in de luchtpijp, om zuurstof toe te dienen.
  • De tandarts beoordeelt elke tand, ook door foto’s van de wortels te maken met het dentale röntgenapparaat. Daarna krijgt u in de regel een telefoontje om het plan te bespreken, voordat het uitgevoerd wordt. Mocht er een tand getrokken moeten worden, dan geven wij adequate pijnstilling.
  • De patiënt gaat na de behandeling naar de “recovery”, om rustig wakker te worden. Hierbij blijven wij de hartslag, ademhaling en temperatuur controleren, en geven wij desgewenst de nodige knuffels! 

Informatie voor verwijzend dierenarts

Bent u dierenarts en wilt u een tandheelkundige patiënt naar ons verwijzen of met ons overleggen? Wij kunnen op basis van foto’s gemaakt met een mobiel, een prijsindicatie maken voor een gebitsbehandeling. Gelieve foto’s te maken met bek gesloten en lippen opgetild, van links, rechts en de voorkant. Als u niet wilt verwijzen, maar alleen wilt overleggen, dan denken wij ook graag met u mee. Onze tandheelkundig dierenarts Sarah werkt op woensdag, donderdag en vrijdag.

Terug naar Diensten