Medisch Centrum Voor Dieren bestaat 10 jaar!

Gefeliciteerd van ons hele team.

In de afgelopen jaren hebben we veel patiënten mogen doorsturen, hebben heel veel van onze cliënten in de nacht of het weekend bij jullie aan mogen kloppen voor spoed consulten. We hebben jullie vele vragen gesteld en top advies gekregen. Onze kwaliteit van werken is mede dankzij jullie omhoog gegaan.Waarde collega’s, dank jullie wel en wij hopen nog lang samen te mogen werken met jullie!

Geen nieuwe stadspas regeling klanten meer

Helaas een STOP voor nieuwe stadspas klanten! Vanwege de enorme drukte, is het niet mogelijk om nieuwe stadspas klanten welkom te heten. Bent u nog nooit in onze kliniek geweest, dan kunt u niet met een voucher bij ons terecht.

Bestaande klanten met een voucher helpen we nog steeds. We hopen van harte dat dit tijdelijk is en we snel weer iedereen welkom kunnen heten.

Maag-darmklachten

We hebben de afgelopen weken veel honden met maag-darmklachten. De meeste honden hebben het enkele dagen en herstellen vanzelf.

Toch zijn er ook een paar honden die we echt een beetje moeten helpen, of die zoveel last hebben van buikpijn dat we ze echt even in de gaten moeten houden. Gelukkig is tot nu iedere hond goed hersteld of herstellende.

Als je hond vrolijk is, goed eet en niet braakt, mag hij/zij maximaal 3 dagen diarree hebben. Als er heel veel slijm of bloed bij de ontlasting is, adviseer ik je toch om even contact op te nemen.

Drukte

Zoals een aantal cliënten merken, duurt het soms wat langer om ons aan de telefoon te krijgen. We hebben 4 lijnen, die worden vrijwel de hele dag gebruikt. Daarnaast doen we ons best om u zo snel mogelijk te woord te staan. Onze oprechte excuses voor het ongemak.

Puppies en kittens

We hebben het leukste vak! Dat vind ik nog steeds iedere dag. En met de komst van zoveel nieuwe hondjes en poesjes, wordt het alleen maar beter!

Er wordt veel af geknuffeld. Voor Guus is dat geweldig, die speelt wat af hier. De bange pups krijgen wat extra support van haar. Sommige pups vliegen meteen met Guus door de praktijk alsof het een crèche is. Ik zou best in onze tuin een speelkwartier voor kleine honden willen houden. Enige probleem: dan kom ik niet meer tot werken toe. Zit ik alleen maar tussen die honden! Ik ga er toch eens over nadenken….

2021

In tegenstelling tot velen die afgelopen jaar hun bedrijf tijdelijk moesten sluiten, hun baan verloren of failliet gingen vanwege de COVID maatregelen, hebben wij het afgelopen jaar veel drukker gehad dan de voorgaande jaren. We hebben zoveel nieuwe puppen en kittens gezien. Ik snap het helemaal. Want na 4 jaar ben ik zelf ook bezweken voor een hondje.

En niet alleen ik….. We hebben een hele beestenbende in de praktijk. Het hele team van Dierenkliniek Amsterdam heeft zijn/haar best gedaan een kerstfoto te maken van onze schatjes!

Dus van onze huisgenootjes naar jullie “dierbaren” hele fijne dagen en een liefdevol en gezond 2021!

Met ons hele team wensen we alle klanten die hun vertrouwen in ons gesteld hebben een heel gelukkig en gezond 2021! Dat we elkaar volgend jaar weer binnen mogen treffen en dat we elkaar weer een hand mogen geven of een knuffel als nodig! Blijf gezond en tot in het nieuwe jaar.

Vuurwerk

Nou snapte ik er al nooit een bal van waarom mensen van vuurwerk houden. Ik heb zelf een hekel aan die knallen. Dat komt ook omdat ik al 17 jaar in Amsterdam werk als dierenarts en ieder jaar weer zie hoe bang die honden en katten zijn als er om ze heen geknald wordt. 

Liep ik van de week om een uur of tien langs het Erasmuspark met Guus (ons hondje) en mijn dochter, klonk er een enorme knal. Ik schrok me een hoedje, mijn dochter had de tranen in haar ogen. En Guus? Die liep parmantig door! Ze keek wel even om, maar daarna liep ze kwispelend door. Zou ik haar op kunnen geven als politiehond? Jammer van die kleine pootjes, want ik denk echt dat ze er de ballen voor heeft!

Honden-uitlaatservice

Afgelopen zomer gingen onze trouwe viervoeters als warme broodjes over de toonbank. Nog nooit werden er zoveel puppy’s in onze huizen verwelkomd als tijdens het begin van de Corona crisis.

Op 38-jarige leeftijd begint Djessie de Jong met het opstarten van een 100 procent duurzame honden-uitlaatservice in Amsterdam- Centrum/ West. Genaamd, Cees & Co.

Het begin

“Het is altijd al een droom geweest om voor mezelf iets te beginnen. Mijn opa en moeder hebben allebei een eigen bedrijf gehad in klein meubelen en woonaccessoires. Ook mijn vriend heeft een eigen aannemersbedrijf. Hierdoor heb ik kunnen zien hoe leuk het is om iets voor jezelf te beginnen. Maar het maakt het ook spannend. Twee ondernemers onder één dak.”

“In December heb ik mijn baan opgezegd. Hiervoor werkte ik onder andere bij Dutch Webshark, Manpower Group en Delta Lloyd, waar ik mij vooral bezighield met HR, recruitment en marketing. Ik was eigenlijk helemaal niet meer gelukkig met het werk dat ik deed. Ik was zo klaar met dat gelul over geld. Die sales mentaliteit. Kijk, het heeft nu ook zo zijn voordelen. Ik kan mijn werkervaring in sales en marketing goed gebruiken bij de opstart van Cees & Co.”

“Doordat ik ben gestopt met mijn werk had ik zoveel meer tijd om na te denken over wat ik nu echt wilde. Eén ding wist ik zeker; iets doen waar ik gelukkig van word, meer beweging, natuur en persoonlijke vrijheid om je ideeën verder te ontwikkelen. Niet meer binnen, uren achter je scherm.”

Nu

“Ongeveer drie jaar geleden reed ik samen met mijn vriend richting het zuiden. Het was een totale verrassing wat we precies gingen doen. Het had de kleur wit, ik dacht eigenlijk dat we een trouwjurk gingen uitzoeken. Dit bleek toch iets anders. Een vrolijke, witte Labradoodle pup met een grote roze strik kwam op mij afgerend. Toen hebben we Cees mogen verwelkomen. Hier komt de naam van het bedrijf dan ook vandaan. Cees is de leider van het pack en de andere honden en ik zijn Co.”

“Duurzaamheid en veiligheid vind ik belangrijk en daarom rijden we met Cees en Co vanaf november in 100 procent elektrisch transport door Amsterdam- Centrum/ West. Ook gebruiken we afbreekbare hondenpoepzakjes en hebben we een hondendouche in de bus zitten. Zo brengen we de hond schoon thuis en hoeft de baas niet stof te zuigen. Verder loop ik in kleine groepen van 6 á 8 honden zodat er genoeg ruimte is voor persoonlijke aandacht. Daarnaast krijgen ze allemaal een gps tracker aan de halsband en is de eerste intake kosteloos.  Met deze dingen onderscheiden we ons van de rest.”

“ Ik heb wel een opleiding moeten volgen om dit te kunnen beginnen. Bij de HUS leer je over de verschillende rassen, het gedrag, lichaamstaal en welke honden het best met elkaar kunnen opschieten. Je leert bij EHBO hoe je moet handelen als een hond een epileptische aanval krijgt of wat je moet doen als ze een giftige plant eten.”

“Veel mensen denken dat iemand een honden uitlaatservice voor het gemak neemt. Maar het is ook ontzettend goed voor de sociale ontwikkeling van je hond. Voordat ik Cees en Co begon liep Cees ook gewoon mee met een uitlaatservice. Het geeft je hond een voldaan gevoel en voor jou is het alsof je je kind naar de crèche brengt.”

De toekomst

“Het is de leukste baan die er is. Je bent buiten in de natuur en ontmoet andere hondenbaasjes. Voor de toekomst hoop ik dat we kunnen gaan opschalen in bussen. Nu doe ik alles nog zelf maar het is een droom om landelijk te gaan. Toch zal kwaliteit voor mij altijd boven kwantiteit gaan. Persoonlijke aandacht is voor mij het belangrijkste. Het voelt natuurlijk ontzettend spannend om nu iets nieuws te beginnen. Maar tegen de mensen die twijfelen om iets op te zetten wil ik graag zeggen: werk je dromen uit en laat je niet uit het veld slaan door de situatie. Realiseer je dromen.”

Nieuwe pup

Na 4 jaar, hebben we eindelijk de keuze gemaakt om zelf ook een pup aan te schaffen. Michelle, een van onze trouwe assistenten, heeft vorig jaar Puck gekregen voor haar verjaardag. Daar ben ik vanaf dag 1 helemaal gek op. En toen ook onze assistente Stephanie een Kaninchen/dwerg teckel, genaamd Tess, nam, smolt ik voor de tweede keer.

Dus op zoek naar een ruwharige dwergteckel. Sinds 3 weken is Guus bij ons in huis. Wat is dat leuk! Dat bolletje wol dat door de kamer holt. Al 17 jaar geef ik advies aan mensen. Nu moet ik dat zelf allemaal in de praktijk gaan brengen. Dat vind ik nog best lastig. Dus heb ik Arnoud Busscher ingeschakeld, want 3 pubers gaan vertellen wat ze moeten doen….. Vreemde ogen dwingen (hoop ik). De oudste puber, vond het heel vervelend om te horen dat we Guus moeten negeren als we binnenkomen, we niet meer plat op de grond mogen liggen, etc….. Maar we houden ons er wel aan. En dat loont! Guus slaapt door, ze is nagenoeg zindelijk en kan heel goed alleen spelen. Dat ze af en toe een kattendrol uit de kattenbak vist, als we de deur toch even open hebben gelaten, of dat ze toch nog even op de voordeurmat kakt en we dat niet gezien hebben, dus iemand met zijn sokken erin staat, of dat ze steevast mee wil helpen met de was opvouwen en dan ervandoor gaat met een sok, daar werken we nog aan. Guus zal regelmatig meegaan naar de praktijk. Dus jullie zien haar beslist een keer!

Puppyles

Uit mijn eerste puppyles blijkt maar weer hoe goed Arnoud is. Ik verheug me nu al op de tweede les in het bos. Arnoud heeft nog 1 plek voor dit jaar in zijn opleiding. Dus voor iedereen die een opleiding wil doen tot hondenspecialist: deze raad ik echt aan!